De Trinid Singers uit Leuven zijn een officieel erkend vocaal ensemble. De groep werd in 1974 opgericht onder leiding van Hugo Mertens en bestaat ondertussen uit 18 zangers.

In het begin brachten de Trinid Singers vooral populaire muziek. Nadat Nicole Boogaerts in 1978 het dirigeerstokje overnam, evolueerde het repertorium naar religieuze en profane meerstemmige muziek van klassieke en moderne toondichters. Daarbij ging het om heel uiteenlopende werken: van liederen uit de renaissanceperiode en klassieke werken tot missen en zelfs hedendaagse gezangen.

De laatste jaren ligt het muzikale accent van de Trinid Singers meer op negrospirituals, gospelsongs en populaire moderne muziek. Vaak gaat het om closeharmonybewerkingen. Soms zelfs in 8 tot 9 verschillende stemmen!

Dankzij het talent van de dirigente en de wekelijkse repetities groeiden de Trinid Singers uit tot een vocaal ensemble dat in Leuven en omstreken graag gehoord en vaak gevraagd wordt. De groep doet er dan ook alles aan om afgewerkte en boeiende muziekprogramma’s te brengen.

De volledige CV vind je in Word-formaat onder de rubriek "Repertorium".